Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδας του Κινήματος. >>>


Ο κ. Βενιζέλος για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη αναλυτικά είπε: «Δεν προσέρχομαι να συζητήσω ένα πακέτο μέτρων ούτε επιμέρους στοιχεία όπως τα ειδικά μισθολόγια και η εφεδρεία, αλλά την εθνική στρατηγική. Αυτό πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε, αυτό απαιτεί η χώρα και οι περιστάσεις», λέγοντας παράλληλα ότι: «Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού και τις δικές μας ιστορικά προσπάθειες»

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος είπε: «Θέλουμε να διαφυλάξουμε τη νομιμοποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να είναι εμφανής η εσωτερική δικαιοσύνη των μέτρων» και προσέθεσε: «'Αρα δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει σε άλλους να παίρνουν τις αποφάσεις και να παρακολουθούμε παθητικά».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς να λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης, που φέρνει τους εταίρους της προ τετελεσμένων γεγονότων.