Συνεχίζεται η διαμάχη των δημάρχων Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και Νεάπολης - Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, για τους πόρους του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο προβλέπει θέσεις για ΑμεΑ σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. >>>

Το πρόγραμμα εκτελείται ως δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και εφαρμόζεται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Είναι συγχρηματοδοτούμενο και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. 
Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία του κ. Κυρίζογλου ο δήμος Συκεών τυγχάνει "προνομιακής μεταχείρισης από την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος μέχρι σήμερα. Ειδικότερα μάλιστα εφέτος , τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης σε βάρος όλων των δήμων". Επικαλείται, μάλιστα, στοιχεία που αφορούν το δήμο Νεάπολης Συκεών και, αντίστοιχα, το δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι, προκύπτει ότι ο δήμος Νεάπολης Συκεών "προσφέρει με τις δημοτικές του δομές 4.937 θέσεις και εγκρίθηκαν 2.076", ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης για παράδειγμα "προσφέρει με τις δημοτικές του δομές 1.530 θέσεις και εγκρίθηκαν μόνον 679"!
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, με ανακοίνωση 795 λέξεων κι ενός πίνακα, διερωτάται "γιατί στην περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών οι μητέρες θα τύχουν σε μεγαλύτερο αριθμό και καλύτερης μεταχείρισης, σε σχέση με τους άλλους δήμους; Οι μητέρες και τα παιδιά των άλλων δήμων είναι «παιδιά» άλλου, κατώτερου, θεού; Οι εμπλεκόμενοι για τη λήψη της σχετικής περί κατανομής των θέσεων απόφασης γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτή η αδικία";

Η απάντηση Δανιηλίδη
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, απάντησε με έγγραφο... 1745 λέξεων και δύο πινάκων! Σε αυτό, μιλώντας πότε σε πρώτο και πότε σε τρίτο πρόσωπο, υποστηρίζει ότι "εάν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ήθελε να οικειοποιηθεί το σύνολο των θέσεων, δεν θα κινητοποιούσε, ούτε θα έθετε τις δικές του υπηρεσίες και τα στελέχη του στην υπηρεσία όλων των δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας", ότι "ουδέποτε απόλαυσε ειδική προνομιακή μεταχείριση από κανέναν και ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο από κανέναν" και όλα αυτά τα προγράμματα "είναι απολύτως ανταγωνιστικά, και με τις ιδιωτικές δομές, στις οποίες εξυπηρετούνται αρκετές χιλιάδες παιδιά", άρα "κανενός είδους προνομιακή μεταχείριση και κανενός είδους ιδιότητα ‘‘ημετέρου’’ δεν χωρά, όπως επίσης και καμιά ‘‘μοιρασιά’’ δεν γίνεται με οποιαδήποτε άλλα κριτήρια".
Μάλιστα, κατηγορεί τον δήμαρχο Αμπελοκήπτων  - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου ότι "όταν και ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ μιλούσα για το θέμα πολλούς μήνες πριν και εξέπεμπα δραματικές προειδοποιήσεις, κι ενώ όλοι ήταν ανυποψίαστοι, τότε ο σημερινός καταγγέλλων έλαμπε δια της απουσίας τους"!

Παρέμβαση υπουργών ζητά ο Κυρίζογλου
Σήμερα, ο κ. Κυρίζογλου επανήλθε με μια ανακοίνωση τριών παραγράφων. Σε αυτήν υποστηρίζει ότι "όποιος χρειάζεται να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα χρειάζεται τέσσερις πυκνογραµµένες σελίδες, δηλαδή χιλιάδες λέξεις. Όποιος ε̟πιδίδεται σε ανακρίβειες, αγνοώντας σκο̟πίµως ή και παραχαράζοντας την αλήθεια, όποιος δεν µιλάει για την ταµπακιέρα και δεν απαντάει επί της ουσίας,  αυτός βρίσκεται εν αδίκω". Προσθέτει πως δεν απαντά "στις αθλιότητες. Άλλωστε “έξεστι Κλαζοµενίοις ασχηµονείν”"!
Καταλήγει ζητώντας, εκ νέου, παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών.