Αναχώρησε για την Τουρκία ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ολοκληρώνοντας την ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψή του στη Θράκη με αφορμή την εορτή του Ραμαζανίου των μουσουλμάνων. >>>

Ο κ. Μποζντάγ, ο οποίος βρισκόταν στη Θράκη από την περασμένη Παρασκευή, επισκέφτηκε σήμερα τον χωριό Εχίνος του νομού Ξάνθης, όπου προσευχήθηκε για το Ραμαζάνι και παρακάθισε σε πρωινό τραπέζι που παρέθεσαν γυναίκες του χωριού ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τη πατρίδα του.
Το Σάββατο  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας επισκέφθημε την Ξάνθη και συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ.Μετέ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν που τον περίμεναν μάλιστα. Σε όλες τις συναντήσεις του, τον Τούρκο αντιπρόεδρο συνόδευε ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής. 
Μετά από μια ώρα περίπου, η Τουρκική αποστολή πήγε με τα πόδια στην εφημερίδα «Μιλιέτ» όπου κάθισε για λίγο συνομιλώντας με στελέχη της εφημερίδας, γνωστά για τις θέσεις τους αλλά και για τις δίκες τους, εξ’ αιτίας των θέσεων που εκφράζουν.
Στην συνέχεια ο Τούρκος Αντιπρόεδρος επισκέφθηκε τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». 
Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Τούρκος επίσημος αφού παρέστη σε γεύμα που δόθηκε προς τιμή του στο χωριό Φίληρα της Κομοτηνής, επισκέφθηκε  τη Μύκη, το Δημάρειο και τον Κένταυρο, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μύκης κ.Τσουκάλ και μίλησε με κατοίκους σε καφενεία.
Το πρωί της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης πήρε μέρος στην προσευχή, στο τζαμί του Εχίνου και στη συνέχεια αναχώρησε για την Τουρκία.

Πέντε ώρες στα σύνορα Τούρκος βουλευτής

Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, η Ελληνική Αστυνομία, σε τρεις Τούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται. 
Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή  Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως Κιουμουρτζίνα. Η σύζυγός του Φειζέ στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά την Ελλάδα ως Γκιουνανιστάν. Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλίτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, επειδή ως τόπο γέννησης του έγραφε το χωριό Κιζίλαγάτς, που η επίσημη ονομασία του είναι Ραγάδα.
Οι τρεις Τούρκοι περίμεναν πέντε περίπου ώρες στο τελωνείο των Κήπων, μήπως και βρεθεί κάποια λύση δια της Διπλωματικής οδού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και παρά τις προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Ωστόσο τελικά αργά το Σάββατο και μετά από επικοινωνίες που είχαν τα αρμόδια Υπουργεία εξωτερικών, επετράπη η είσοδος στον κύριο Χαλήτ Τερέν (συχνός επισκέπτης στη χώρα μας) και το «επεισόδιο» θεωρείται λήξαν, μολονότι έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο «διαδίκτυο»!
___________________________________________________________________
με πληροφορίες από το http://maxitisthrakis.blogspot.gr/