“Τούρκεψε” η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και… πάνω από έναν χρόνο, το δημοτικό συμβούλιο προσπαθεί να εκλέξει κάποιον από τους 13 υποψηφίους και… δεν μπορεί. >>>

 

Αρχικά, είχαν εμφανιστεί οι υποψήφιοι κι είχαν μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι τους άκουσαν αλλά… δεν προχώρησαν σε εκλογή.

Το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από μήνες, για να πάρει νέα αναβολή. Αυτήν τη φορά, οι υποψήφιοι ήταν… παραπάνω.

Χθες, εμφανίστηκαν τα ονόματα 13 υποψηφίων. Κι επειδή δεν υπήρξε αυξημένη πλειοψηφία, αποφασίστηκε οι τέσσερις πρώτοι σε ψήφους να… ξανα-αναμετρηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι 13 που υπέβαλαν αιτήσεις είναι οι:

  1. Αθανάσιος Αλμπάντης, νομικός,
  2. Μαρία Αυγερινού, νομικός,
  3. Σταύρος Γαλάνης, πτυχιούχος Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,
  4. Βασίλειος Δασκάλου, επιχειρηματίας,
  5. Νικόλαος Καρακώστας, δικαστικός υπάλληλος,
  6. Ευριδίκη Καρατζά, διπλωματούχος Επαγγελματικής Κατάρτισης,
  7. Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη, νομικός,
  8. Γρηγόριος Κουτράκης, νομικός,
  9. Γιώργος Λυσσαρίδης, μαθηματικός, τ. Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού και τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης,
  10. Μαρία Μαύρη, πολιτικός μηχανικός,
  11. Σταύρος Παρίσης, ψυχολόγος,
  12. Χαράλαμπος Τσιρκινίδης, πτυχιούχος Νομικής Σχολής, υποστράτηγος Ε.Α. και
  13. Ευστάθιος Τσομίδης, νομικός. 

Οι τέσσερις με τις περισσότερες ψήφους, που θα αναμετρηθούν την επόμενη φορά είναι οι Γιώργος Λυσσαρίδης 26 ψήφους, Χαράλαμπος Τσιρκινίδης 8 ψήφους, Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη 4 ψήφους και Ευστάθιος Τσομίδης 3 ψήφους.

Όσο για τον εκλεκτό του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, είναι ο Γιώργος Λυσσαρίδης, καθώς, όπως είπε ο δήμαρχος, “πρόκειται για έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει εντιμότητα και ακεραιότητα, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται για τη δημοκρατική του ευαισθησία και το υψηλό του ενδιαφέρον για τα κοινά”. 

Ψήφισαν 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ απείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Κωνσταντινίδης.