Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο Αμουάι. >>>

Σύμφωνα με τις αρχές, από την έκρηξη σκοτώθηκαν επτά άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 48. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι τραυματίες προέρχονται από τα σπίτια γύρω από την εγκατάσταση κι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή σε αγωγό στον οποίο υπήρχε βλάβη.

"Σημειώθηκε μια διαρροή" παραδέχτηκε μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Ενέργειας, Ραφαέλ Ραμίρεζ. Και πρόσθεσε: "Ένα σύννεφο αερίου ανεφλέγη. Ήταν μια σημαντική έκρηξη. Υπάρχουν πολλές ζημιές στην εγκατάσταση και στα σπίτια των περιοίκων".
Εργάτες της υπηρεσίας ασφάλειας της εγκατάστασης δήλωσαν ότι κάποιος μπορούσε να δει φλόγες και καπνό στο εργοστάσιο. 
Χρήστες του Twitter που ζουν στην περιοχή αναρωτιόντουσαν τι συνέβη και "ανέβαζαν" φωτογραφίες από το εργοστάσιο. Σ' αυτές μπορεί να δει κάποιος καθαρά τις φλόγες να υψώνονται στον ουρανό. "Ώστε η έκρηξη που άκουσα ήταν από το εργοστάσιο... Βρισκόμουν σε ένα κτίριο όχι πολύ μακριά. Πάω για ύπνο τώρα, με τη σκέψη πόσο αξίζει, τελικά, η ζωή μου", έγραψε ένας από αυτούς στο timeline.
Ο τοπικός κυβερνήτης Στέλα Λούγκο είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αρκετές ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα -τοπική ώρα. "Δεν υπάρχει κίνδυνος για νέα έκρηξη", διαβεβαίωσε. Και πρόσθεσε πως αυτήν την ώρα το έργο των αρχών είναι να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες.
Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως, προκαλώντας κάποιους τραυματισμούς και ζημιές στην υποδομή, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και εργαζόμενοι στο διυλιστήριο. 

Το διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, ανήκει στο Paraguana Refining Center, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διυλιστηρίων στον κόσμο με συνολική ικανότητα παραγωγής 955.000 βαρελιών την ημέρα.