Εμφιαλώνουν απλό νερό κατευθείαν από τη βρύση και το πουλάνε στα σουπερ μάρκετ σε ανυποψίαστους καταναλωτές.  >>>



Το ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει ότι πρόκειται για τις ετικέτες «Everyday Value Still Water» των γνωστών σουπερ μάρκετ Tesco και «Smartprice Still Water» των Asda. Τα συγκεκριμένα μπουκάλια που είναι μάρκες των ίδιων των σουπερ μάρκετ, τα βρίσκουν οι βρετανοί καταναλωτές στα ράφια, δίπλα από φημισμένα εμφιαλωμένα νερά όπως τα Evian και Perrier. Μόνο που αυτά δεν αναγράφουν πουθενά στην ετικέτα ότι περιέχουν απλό νερό βρύσης.
Το δέλεαρ είναι φυσικά η πολύ χαμηλή τιμή τους. Το νερό των σουπερ μάρκετ κοστίζει 17 πένες το δίλιτρο μπουκάλι σε αντίθεση φυσικά με τις άλλες μάρκες που είναι αρκετά ακριβότερες. Η εφημερίδα υποστηρίζει όμως ότι το φτηνό νερό δεν προέρχεται από κάποια πηγή αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φιλτραρισμένη εκδοχή του νερού που βρίσκει ο καθένας σε μια βρετανική βρύση, γεγονός που συνιστά αισχροκέρδεια (2.500% περιθώριο κέρδους υπολογίζει η εφημερίδα) αλλά και παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.
Τα σουπερ μάρκετ, από την πλευρά τους αρνούνται τις κατηγορίες και επισημαίνουν ότι οι οικονομικές μάρκες τους με εμφιαλωμένο νερό δίνουν μια σαφή εικόνα στον καταναλωτή για το τι αγοράζει. Υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούν μια περίπλοκη διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού που απομακρύνει το χλώριο και άλλες ακαθαρσίες ενώ παράλληλα ενισχύουν τη γεύση και αυτό ακριβώς πληρώνει ο καταναλωτής.
Η βρετανική εταιρεία νερού πάντως υπογραμμίζει ότι το νερό που βγαίνει από τις βρύσες της χώρας είναι φθηνό, υγιεινό και ασφαλές και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να φιλτραριστεί.