Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δύο απατεώνων, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επειδή εξαπατούσαν ηλικιωμένους, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο σκοπός της δημοσιοποίησης είναι να βρεθούν όλα τα θύματα της απάτης. Δείτε ποιοι είναι: >>>

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου17 Αυγούστου 2012, στη Χαριλάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρόκειται για τους Πασχάλη Κιτσά του Βασιλείου και της Ευδοκίας, 52 χρόνων και Χαράλαμπο Μαραγκό του Χρήστου και της Μαρίας, 50 χρόνων, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ο Πασχάλης Κιτσάς, 52 χρόνων.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο τους, μαζί με το γιο του πρώτου, Αθανάσιο, 25 χρόνων, πλησίασαν 73χρονη, υποστήριξαν ότι γνώριζαν το γιο τους, πως αυτός τους χρωστούσε χρήματα και προσπάθησαν να της πάρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ! 

Ο Χαράλαμπος Μαραγκός, 50 χρόνων.


Υστέρα από αναζητήσεις, οι ανωτέρω, εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στο όχημα τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.745 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι, είχαν συγκροτήσει σπείρα και εξαπατούσαν ηλικιωμένους. Μάλιστα, από τις 29 Μαρτίου 2012 έως και τις 17 Αυγούστου 2012, εξαπάτησαν τουλάχιστον 13 ηλικιωμένους και καρπώθηκαν, συνολικά, 23.000 ευρώ.
Ο Αθανάσιος Κιτσάς, 25 χρόνων,
που αναζητείται
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση», «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «απάτη».
Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος δε συνελήφθη και αναζητείται. 
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία εγγυάται ανωνυμία και απόρρητο της συνομιλίας.