Το ποσό των 35 ευρώ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει μια νεκρή γυναίκα σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης. >>> 
 
«Σας γράφω απ' τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα έλαβα ΕΤΑΚ για το 2009, που καλεί την από το 2007 αποβιώσασα και διαγραφείσα από τη ΔΟΥ, γιαγία μου, να πληρώσει το ποσό των 35 ευρώ για ακίνητα που ήδη έχουν μεταβιβαστεί στους κληρονόμους της».

Στη συνεχεία της καταγγελίας ο αναγνώστης του enikos.gr υποστηρίζει ότι η γιαγιά του έχει διαγράφει από τα μητρώα από το 2007.

«Απ' την εφορία, εισέπραξα 2 φορές την κλασσική απάντηση των ανευθυνοϋπεύθυνων υπαλλήλων. "Δεν ξέρω... Πληρώστε το και μετά βλέπουμε"! Η γιαγιά έχει διαγραφεί απ' τα μητρώα από το 2007. Απόδειξη το γεγονός πως δεν της αποστέλλεται εκκαθαριστικό. Φαίνεται όμως ότι οι...φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν ενημερώσει ως όφειλαν, το Ε9! Έχω συγκεντρώσει - ξανά - τα απαιτούμενα έγγραφα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει λέγοντας ότι αύριο θα πάει ξανά στην εφορία για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα.

«Αύριο θα επισκευθώ εκ νέου την Εφορία της οδού Κων/πόλεως και εύχομαι να μην μάθετε νεα μου απ' το αστυνομικό δελτίο! Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η φορομανία των μηχανισμών που δεν διστάζουν να "ξεθάψουν" νεκρούς, αναστατώνοντας τους συγγενείς τους. Σημειώστε ότι είμαι 4 χρόνια άνεργος και στα όρια νευρικής κρίσης με τη φορολεηλασία που υφιστάμεθα όσοι δεν "τα φάγαμε μαζί"».