Μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες θα έχουν κατεβάσει ρολά και θα έχουν βάλει λουκέτο, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη ριζική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. >>>

 
 
Με βάση το σχέδιο,117 εφορίες θα κλείσουν άμεσα και περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των εφοριών προβλέπει σχέδιο Καλλικράτης στις εφορίες, κάτι που αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση.

Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ έρχεται την 1η Οκτωβρίου καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει λουκέτο σε 50 εφορίες, μεταξύ των οποίων 14 εφορίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, στο λεκανοπέδιο καταργούνται οι ΔΟΥ Χολαργού, Μοσχάτου, Αργυρούπολης, Άνω Λιοσίων, Κορωπίου, Ιλίου, ΙΕ΄, ΙΘ΄, ΚΒ΄ και ΚΓ΄Αθηνών, Κορυδαλλού, ΚΑ΄Αθηνών, Πετρούπολης, Β΄Καλλιθέας. Οι εφορίες των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία συγχωνεύονται με γειτονικές εφορίες. Για παράδειγμα η ΔΟΥ Χολαργού συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, η ΔΟΥ Κρωπίας με την ΔΟΥ Παλλήνης η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εφορίες της Αττικής.
Την 1η Νοεμβρίου κατεβάζουν ρολά 49 εφορίες σε όλη τη χώρα. Στην Αττική θα κλείσουν δέκα εφορίες, μεταξύ των οποίων οι ΔΟΥ Βύρωνα, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Χαϊδαρίου, Ν. Ηρακλείου και Ν. Φιλαδέλφειας.

Την 1η Δεκεμβρίου κλείνουν 18 εφορίες στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΔΟΥ Αγ. Στεφάνου, Λαυρίου και Μεγάρων.