Στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 φορείς, από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη. >>>


H WΟMEX είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση με θέμα τις μουσικές του κόσμου. Συνολικά υποβλήθηκαν 850 υποψηφιότητες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της WOMEX, ενώ έχουν ήδη επιλεγεί 33 καλλιτέχνες ή μουσικά σχήματα, από τις χώρες Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Κίνα, Κολομβία, Μάλι, Μεξικό, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία-Πράσινο Ακρωτήρι (Cape Verde) Ρεϊνιόν, Σενεγάλη, Σερβία, Σουηδία και Τρινιντάντ.

Οι συναυλίες θα πλαισιωθούν από τριήμερο πρόγραμμα προβολής ταινιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Αυστριακό φορέα International Music+ Media Center (IMZ). Συνολικά θα προβληθούν 17 μουσικά ντοκιμαντέρ από δημιουργούς 12 χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τρεις παραγωγέ από τη Νοτιανατολική Ευρώπη (δύο από την Ελλάδα –“Methexis” και “I heard god crying” και μία από την Τουρκία).