Την τηλεοπτική διαφήμιση με τη «Λάρα Κροφτ» που σας προτρέπει να μην εγκαταλείψετε τα παλιά σας video games, θα την έχετε δει οι περισσότεροι. Ένας Γάλλος φαίνεται ότι είχε συνειδητοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια ότι τα video games που αγόραζε θα είχαν μεγάλη αξία μερικά χρόνια αργότερα. >>>


Μέσω του eBay, ο 32χρονος Αντρέ (το επώνυμο του δεν έχει γίνει γνωστό) πωλούσε συχνά ορισμένα από τα video games που είχε στη συλλογή του και με τα χρήματα που κέρδιζε, αγόραζε καινούρια.

Μανιώδης συλλέκτης ο ίδιος σύμφωνα με το exelixeis.gr, πήρε την απόφαση πρόσφατα να βγάλει στο σφυρί ένα μεγάλο τμήμα της τεράστιας συλλογής του. Συγκεκριμένα, 7.000 κομμάτια με τίτλους παιχνιδιών για κονσόλες Sega και Nintendo.

Ο πλειστηριασμός στο eBay δεν άργησε να πάρει φωτιά και ένας Καναδός πρόσφερε 1 εκατομμύριο ευρώ για να την αποκτήσει (συν επιπλέον 1.000 ευρώ για τα έξοδα αποστολής).

Αναμφίβολα, ο 32χρονος από το Παρίσι… τα έβγαλε τα λεφτά του. Και δε στενοχωρήθηκε και πολύ που θα αποχωριστεί τα παλιά παιχνίδια του, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του: «Αυτά που έβγαλα στο eBay είναι μόνο ένα κομμάτι της συλλογής μου. Έχω χιλιάδες video games ακόμα!»