Βαρύ πλήγμα δέχεται ο εισερχόμενος και εξερχόμενος τουρισμός της Θεσσαλονίκης έπειτα από την κατάργηση των αεροπορικών δρομολογίων της ελβετικής Εταιρίας Swiss Air. >>>

 

Παρότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία οι τουριστικοί πράκτορες τονίζουν ότι υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων από την εταιρία για μετά τις 27 Οκτωβρίου. Οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης μιλούν για πλήρη αεροπορικό αποκλεισμό της.

Την κατάργηση των δρομολογίων επιβεβαίωσε τόσο ο αναπληρωτής αερολιμενάρχης, όσο και τουριστικός πράκτορας που μίλησε για ακυρώσεις των κρατήσεων της εταιρίας από τις 27 Οκτωβρίου και μετά.

Το πλήγμα που θα δεχτεί η Θεσσαλονίκη από της 27 Οκτωβρίου είναι σοβαρό καθώς η Swiss Air συνέδεε την πόλη με 73 προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Πάντως η Θεσσαλονίκη δεν δέχεται πλήγμα μόνο από τη διακοπή των δρομολογίων από τη συγκεκριμένη εταιρία γιατί όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος τα αεροπορικά δρομολόγια μέσω Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να καταργήσουν τόσο η Αλιτάλια, όσο και η βρετανική British Airways.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι φορείς της πόλης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μιλούν για τρομακτικές συνέπειες τόσο στον εξερχόμενο όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό της πόλης και μάλιστα εν μέσω κρίσης.