Μια σειρά από στατιστικά στοιχεία και έρευνες δημοσιεύονται καθημερινά για το ποσοστό της ανεργίας που πλήττει ένα ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, τόσο τους νέους, όσο και εκπροσώπους μεγαλύτερων ηλικιών.  >>>
 
Μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα τον αρνητικών συνεπειών που επιφέρει η οικονομική κρίση στην εποχή μας, δεν αργεί να χτυπήσει την πόρτα η απόγνωση, το άγχος και το υπέρμετρο στρες για το εργασιακό μας μέλλον και την επαγγελματική μας πορεία.

Στο σημείο αυτό, κάνει την εμφάνισή του ένας ενδεχόμενος “από μηχανής θεός”, τα λεγόμενα “γραφεία σταδιοδρομίας” ή αλλιώς “κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης”, που αναλαμβάνουν τη γενικότερη επαγγελματική κατάρτιση και επαρκή προετοιμασία του υποψηφίου, από τη στιγμή της συνέντευξης έως και την ώρα της… πολυπόθητης πρόσληψης και ένταξής του στην ενεργό επαγγελματική δράση.

Με αφορμή τη στοχευμένη δράση των συγκεκριμένων γραφείων και την όλο και εντονότερη στροφή ενός υψηλού ποσοστού ανέργων σε αυτά, το metrogreece.gr, επικοινώνησε με την κ.Έφη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη και υπεύθυνη λειτουργίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης “Eurotraining” στη Θεσσαλονίκη, η οποία μας είπε:

«Η σημαντικότερη παράμετρος στην προετοιμασία ενός υποψηφίου για μια θέση εργασίας, είναι η σωστή και οργανωμένη προετοιμασία του μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και η κατάλληλη και μεθοδευμένη δράση, που παρέχεται μέσα από αυτά. Από την πλευρά μας σαν κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης, βρισκόμαστε σε άμεση επαφή και συνεργασία με το υπουργείο εργασίας και παιδείας, από τα οποία προσφέρονται επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους αλλά και εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μια επιπρόσθετη επιμόρφωση στο χώρο δράσης τους. Επίσης, προσπαθούμε να γεφυρώνουμε το χάσμα των δυνατοτήτων των υποψηφίων και να τους εξοπλίζουμε με τα απαραίτητα προσόντα, που απαιτούνται στην αγορά εργασίας. Επισημαίνουμε δε, ότι το κέντρο βάρους στην επιλογή και πρόσληψη ενός υποψηφίου στην εποχή της οικονομικής κρίσης, είναι η επαγγελματική εμπειρία του καθενός και όχι τόσο η μόρφωση και οι σπουδές του».

Σε ερώτησή μας, πώς ενδείκνυται να συμπεριφερθεί κάποιος σε μια επαγγελματική συνέντευξη και τι θα πρέπει να αποφύγει, η υπεύθυνη του κέντρου, μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σκοπός μας σε μια επαγγελματική συνέντευξη είναι να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας και την πλήρη εικόνα μας με απόλυτη επιτυχία και αμεσότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την θετική διάθεση που χρειάζεται να μας διαπνέει καθ΄όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, με το χαμόγελο και σαφώς με την αυτοπεποίθηση, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από την πλευρά των εργοδοτών. Συστήνεται να είμαστε ειλικρινείς όσον αφορά την παρουσίαση των υποχρεώσεων που είμαστε σε θέση να αναλάβουμε και να εκπέμπουμε σιγουριά και σταθερότητα στις απαντήσεις μας και με τη γενικότερη στάση μας. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι κανένας εργοδότης δεν επιθυμεί κάποιον που λειτουργεί με στρατηγική, που παρουσιάζει μια επιτηδευμένη δουλοπρέπεια και είναι αναληθής σε αυτά που ισχυρίζεται για τον εαυτό του μόνο και μόνο προς εντυπωσιασμό, καθώς η αλήθεια και η ειλικρίνεια είναι δυο στοιχεία, που εκτιμώνται ιδιαίτερα».

Τέλος, η κ.Παπαδοπούλου μας ενημέρωσε σχετικά με τις "ερωτήσεις-παγίδα" στα πλαίσια μιας επαγγελματικής συνέντευξης:

«Οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι διπλωματικές και να δείχνουν μια σχετική ευελιξία σε αυτό που μας ζητείται. Στην ερώτηση “αν μπορούμε να εργαστούμε σε συνθήκες πίεσης”, η ενδεδειγμένη απάντηση είναι να δηλώσουμε ότι και βέβαια μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ότι αν υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός, η οργάνωση και η μεθοδικότητα και από τις δύο πλευρές, όλα είναι εφικτά. Επίσης, στην κλασική ερώτηση, για ποιό λόγο επιθυμούμε τη συγκεκριμένη θέση, είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στη διάθεσή μας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να μεταδώσουμε την όρεξη και τη δημιουργικότητα, που μας χαρακτηρίζουν, αποφεύγοντας τις μεμψιμοιρίες και την ανάγκη μας για οικονομική ενίσχυση, που ναι μεν είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν δημιουργεί θετική εντύπωση όταν το τονίζουμε επανειλημμένως στον υποψήφιο εργοδότη μας».