4f1

Για εγκατάλειψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» κάνει λόγο η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στη διακοπή των πτήσεων από και προς την πόλη από διεθνείς αεροπορικές εταιρείας, προειδοποιώντας για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό. >>>

«Η οικονομική κρίση που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη είναι μεν ένας παράγοντας που επηρεάζει τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών, αλλά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης συνέβαλε και ο σκληρός ανταγωνισμός με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Παρά το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε επισημάνει πρώτη τον κίνδυνο, σήμερα βρίσκεται στην καθόλου ευχάριστη θέση να τονίσει για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκοπεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από τον υπόλοιπο κόσμο», εξήγησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει, «η απουσία στρατηγικής αερομεταφορών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο όπως είναι η Θεσσαλονίκη, δυσχεραίνει το συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ενθαρρύνει σπασμωδικές κινήσεις με αναμφίβολα αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ryanair, η οποία επιδοτήθηκε αλόγιστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΞΘ, επισημαίνει παράλληλα πως είναι ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας πως είναι τροχοπέδη στις προσπάθειες που εδώ και δύο χρόνια εντατικά καταβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή, έχοντας επενδύσει κυρίως στην εξωστρέφεια. «Αν η Θεσσαλονίκη αποκλειστεί από αέρος, δε θα μπορέσει να «ανοίξει τα φτερά της» και να προσελκύσει περισσότερους εν δυνάμει επισκέπτες, την ώρα μάλιστα που οι ελπίδες για τόνωση της ελληνικής οικονομίας στρέφονται στον τουρισμό», καταλήγει.