Eκτεταµένες ζηµιές στο σχολικό συγκρότηµα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου (στο ∆ενδροπόταµο) της ∆ηµοτικής Κοινότητας Μενεµένης προκάλεσαν, χθες, άγνωστοι δράστες. >>>

Έκλεψαν ακόμη και την... εξωτερική µεταλλική πόρτα της εισόδου!
Οι δράστες έκλεψαν όλες τις σχάρες απορροής οµβρίων υδάτων(φωτογραφία) που βρήκαν στην αυλή του σχολείου,  δύο... σειρές κάγκελα, 52 κουφώματα αλουμινίου από παράθυρα, ενώ κατέστρεψαν άλλα 13 παράθυρα αλουµινίου, στην προσπάθειά τους να τα ξηλώσουν κι έκλεψαν υλικά από αποθήκη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μενεμένης - Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, "το φαινόµενο των διαρρήξεων και των κλοπών στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζει έξαρση". Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στο Δενδροπόταμο υπάρχουν το αστυνομικό τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας. 
Όπως καταγγέλλουν από το δήμο, σε άλλες περιπτώσεις, άγνωστοι δράστες ξήλωσαν τα καλοριφέρ, έκλεψαν χαλκό από καλώδια, λεηλάτησαν το νηπιαγωγείο και, τέσσερις φορές, τον περασμένο χειμώνα, έκλεψαν ακόμη και το πετρέλαιο θέρμανσης!
"∆υστυχώς για µια ακόµη φορά οι τοπικές αστυνοµικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσµατικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήµου και του δηµοσίου από επικίνδυνους και θρασύτατους εγκληµατίες – κλέπτες. Λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διάρκεσαν για αρκετές ώρες. Κατά συνέπεια το στοιχείο αυτό καθιστά ακόµη µεγαλύτερη την ανικανότητα αλλά και την ευθύνη των ανωτέρω αστυνοµικών υπηρεσιών" τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Μενεμένης - Αμπελοκήπων. 
Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, απαιτεί "την άµεση παρέµβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνοµίας στη Θεσσαλονίκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ∆ηµόσιας Τάξης
ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (∆ενδροποτάµου)  από την εγκληµατικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόµενο των κλοπών και της εµπορίας – διακίνησης ναρκωτικών".