Απέπλευσε πριν από λίγο (στις 7 μ.μ.), από το χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο, το καραβάκι "Κλειώ". Στο κατάστρωμά του θα φιλοξενηθεί, εν πλω, η εκδήλωση με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση και ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης από το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο». >>>

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,  ως επικεφαλής εταίρος του Προγράμματος «Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας  Ζώνης (ΟΔΖΠ) Θερμαϊκού Κόλπου – Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώθηκε στις  30-4-2012.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της υλοποίησης ενεργειών προβολής, προώθησης, δημοσιότητας και ενημέρωσης γίνεται η αποψινή εκδήλωση στο καραβάκι.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Β. Ελλάδας. Όσοι συμμετέχουν θα φθάσουν με το "Κλειώ" στο δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.
Την ενημέρωση για τον πόλο ανάπτυξης, που μπορεί να αποτελέσει  η περιοχή, έχει αναλάβει ο καθηγητής Α.Π.Θ., επιστημονικός υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Ο.Δ.Π.Ζ. και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Β. Ελλάδας, κ. Γιώργος Ζαλίδης.