Η ανακατανομή εδρών στις εκλογικές περιφέρειες Μεσσηνίας και Λακωνίας ζητείται με ακόμη δύο ενστάσεις που κατατέθηκαν σήμερα, Παρασκευή,  στο Εκλογοδικείο. Και τα αποτελέσματα, αν οι ενστάσεις γίνουν δεκτές, θα ΄ρθουν τα πάνω... κάτω! >>>


Ειδικότερα, οι ενστάσεις υποβλήθηκαν από τον α' αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Χρυσομάλλη και από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαρ. Κολοκοτρώνη.

Ο κ. Χρυσομμάλης, ειδικότερα, στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου αλλά και κατά του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο κ.Κουκούτσης.

Ο κ. Κολοκοτρώνης με τη δική του ένσταση στρέφεται κατά της βουλευτού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή εσφαλμένα προέβη στην κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Λακωνίας.

Όπως υποστηρίζει, αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή, «συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών».

Σημειιώνεται, ότι στην περίπτωση κατά την οποία οι ενστάσεις γίνουν δεκτές από το Εκλογοδικείο τότε η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει μια έδρα στην Μεσσηνία την οποία καταλαμβάνει ο κ. Χρυσομάλλης, ενώ παράλληλα χάνει μια έδρα στην Λακωνία, αυτή της κ. Πατριανάκου.
 Επίσης, στην Λακωνία θα κερδίσει μια έδρα η Χρυσή Αυγή την οποία θα καταλάβει ο κ. Κολοκοτρώνης και παράλληλα θα χάσει μια έδρα στην Μεσσηνία, αυτή που κατέχει σήμερα κ. Κουκούτσης.