Δωρεάν καρπούζια θα μοιράσουν αύριο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης οι παραγωγοί από την Χαλκηδόνα. Η διανομή θα γίνει στις 9 το πρωί έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σε μια προσπάθεια να προβληθεί η διήμερη γιορτή καρπουζιού που γίνεται στην περιοχή. >>>


Η δωρεάν διανομή καρπουζιών γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με τον ίδιο σκοπό. Μάλιστα, ανάμεσα στα κατακόκκινα δροσερά καρπούζια θα μοιραστούν και... κίτρινα! Είναι ειδικής παραγωγής και, κάθε χρόνο, συγκεντρώνουν τα βλέμματα των καταναλωτών.

Κι άλλα δωρεάν προϊόντα για τους πληγέντες από την κρίση
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση Μπουτάρη φαίνεται πως έχει ανακρούσει πρύμναν στη διανομή δωρεάν προϊόντων (όλοι θυμούνται τι είχε γίνει με την διανομή πατάτας σε τιμές παραγωγού, στην πλατεία του θεάτρου Δάσους). Έτσι, πλέον, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνει ότι θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση προϊόντων σε απόρους αφού αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής.
Την πρόθεσή τους επανέλαβαν ο κ. Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα κατά τη διάρκεια της διανομής οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες την Δευτέρα  9 Ιουλίου 2012. 
«Αντί να σαπίζουν τα προϊόντα στις αποθήκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών να τα διαθέσουν σε δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με συμπολίτες που δεν μπορούν να αγοράσουν ακόμη και το ζαρζαβατικό τους», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης,  ο οποίος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της μόνιμης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με τη Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά αγαθών.
«Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας για την στήριξη συνανθρώπων μας που πραγματικά έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί, μέσα από την διάθεση προϊόντων πρώτης ανάγκης. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης δίνουμε προτεραιότητα στους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», ανέφερε η Αντιδήμαρχος  Καλυψώ Γούλα. 

Άφαντοι έγιναν οι 27 τόνοι λαχανικά Ιεράπετρας
Τη Δευτέρα ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διένειμε στον χώρο της πύλης 6 του λιμανιού, 27 τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων σε απόρους και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες τους Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Τα προϊόντα έγιναν, κυριολεκτικά, άφαντα, αφού άποροι Θεσσαλονικείς σχημάτισαν ουρές για να πάρουν ένα από τα δέματα που είχαν ετοιμάσει οι Κρητικοί παραγωγοί.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διανομής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε την ατμοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νησί.