Στη Θράκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας και Βουλγαρίας που αναμένεται να γίνει, ίσως και μέσα στο Φθινόπωρο του 2012. >>>

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του XanthiPress.gr, η συνάντηση που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τη συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, κυοφορείται εδώ και καιρό, όμως η κυβερνητική αστάθεια της χώρας, δημιουργούσε προβλήματα για την οριστικοποίησή της.
Στην ατζέντα περιλαμβάνονται σημαντικότατα ζητήματα διμερών σχέσεων ενώ η Θράκη παίζει εξέχοντα ρόλο στη συνεργασία αυτή με τους Βούλγαρους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αγωγοί πετρελαίου από Αλεξανδρούπολη και Φυσικού Αερίου από την Κομοτηνή καθώς και άλλα ζητήματα αναπτυξιακής, τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας αφορούν την κοινή συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων και έχουν τεράστια σημασία για το πολιτικό και ενεργειακό τοπίο στην ευρύτερη Βαλκανική.

Στα εγκαίνια του Κάθετου Άξονα η συνάντηση;
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από καλά πληροφορημένες πηγές, η συνάντηση θα εξαρτηθεί αλλά και θα συδυνυαστεί με τα εγκαίνια του νέου Κάθετου Άξονα Κομοτηνής –Νυμφαίου- Κίρτζαλη που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανό ότι τη συνάντηση θα φιλοξενήσει κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο της Κομοτηνής ενώ μικρές πιθανότητες υπάρχουν και για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τέλος, υπολογίζεται ότι πριν από την κοινή Ελληνοβουλγαρική συνάντηση των Πρωθυπουργών και των Υπουργών αναμένεται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί στη γειτονική περιοχή, και αντίστοιχη συνάντηση με την Τουρκία.