Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία της, τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Αναγέννηση Επανομής. Ο 29χρονος Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Αναγέννηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Μιχάλη Μπαλασά. >>>
Ο Πάτρικ Ογκουνσότο (γεννήθηκε στο Λάγος το 1983) αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Εργοτέλη και ΟΦΗ και ειδικά στους «κιτρινόμαυρους» συνδέθηκε περισσότερο, αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Ο Νιγηριανός έπαιξε πέρυσι στο Καζακστάν, με την Ακαγίκ Ουράλ. Ο Ογκουνσότο έπαιξε ακόμα σε Βουλγαρία και Βέλγιο, ενώ με τη Βέστερλο τη σεζόν 2006-2007 είχε πετύχει 19 τέρματα, όντας πρώτος σκόρερ στην Α΄ κατηγορία του Βελγίου. Όσο για τα εν Ελλάδι επιτεύγματά του, το 2002 πέτυχε 35 γκολ με τον Εργοτέλη στη Γ΄ Εθνική, στην πορεία ανόδου προς τη Β΄ κατηγορία.

Μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Αναγέννηση, ο Πάτρικ Ογκουνσότο δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Επανομής: «Δυο χρόνια μετά επιστρέφω στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος, δεδομένου ότι νιώθω... Έλληνας! Είμαι δώδεκα χρόνια στη χώρα, από τα 17 μου. Δε ξέρω πολλά για τη νέα μου ομάδα, για να είμαι ειλικρινής, ούτε καν απόλυτα την κατηγορία, που διαρκώς αλλάζει. Διαπίστωσα όμως ότι υπάρχουν φιλοδοξίες και έρχομαι με κίνητρα και όρεξη για μια καλή πορεία. Προέχει να γνωριστώ καλά με τα άτομα που απαρτίζουν την Αναγέννηση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω, αλλά δεν θα είμαι μόνος μου, ούτε μπορώ να τα κάνω όλα μόνος. Το άθλημα είναι ομαδικό και προέχει να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν μπορώ να υποσχεθώ συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Θέλω απλά να δείξω ότι ο Πατρίκ είναι... εδώ! Είναι μεγάλη πρόκληση αυτό για μένα, όπως και να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν, δίνοντας παράλληλα χαρά στον κόσμο μας».