Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες αναρχικοί

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι αναρχικοί οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη. Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπάρχουν νεαρά άτομα, τα οποία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. >>>
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, πρόκλησης έκρηξης, βαρέων σωματικών βλαβών κι άλλες, σε βαθμό κακουργήματος.
Στο μεταξύ, εκδόθηκε και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το θέμα. Αναλυτικά, αναφέρει:
"Συνελήφθησαν σήμερα (02-07-2012), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, 25 άτομα (εκ των οποίων 2 γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 33 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εμπρησμού», «Έκρηξης», «Παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», Νόμου «Περί Όπλων», «Βαριών σωματικών βλαβών», «Αρπαγής», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».
Ειδικότερα στο πλαίσιο των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διακριβώθηκε η σύνθεση, η εσωτερική διάρθρωση και η ιεραρχική δομή των μελών, που συγκροτούσαν τις δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν περίπου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012.
Τα μέλη της κάθε οργάνωσης, από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα εκατέρωθεν απόπειρες ή τετελεσμένες βίαιες επιθέσεις. Οι συμπλοκές είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση ιδιαίτερης σωματικής βίας, σε συνδυασμό με τη χρήση «επικίνδυνων» αντικειμένων (αλυσίδες, γκλομπς, βόμβες μολότοφ κ.ά.) και πρόθεση την πρόκληση επικινδύνων ή βαριών σωματικών βλαβών.
Εξακριβώθηκε επιπλέον ότι οι μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές αποσκοπούσαν στην επικράτηση και επικυριαρχία της μιας εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της άλλης, καθώς και στην προσέλκυση και ένταξη περισσοτέρων μελών.
Σημειώνεται ότι τις μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές κοινοποιούσαν στο διαδίκτυο, με σχετικές αναρτήσεις σε διάφορους ιστοχώρους, προκειμένου να υποβοηθούν την εκπλήρωση των στόχων τους.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2012, άτομα της μίας οργάνωσης προέβησαν σε αρπαγή γυναίκας από το χώρο του Α.Π.Θ., ενώ προέβησαν και σε τουλάχιστον δυο κλοπές διάφορων αντικειμένων, από χώρο στον οποίο δραστηριοποιούταν η έτερη εγκληματική οργάνωση.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικών λειτουργών, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός πειστηρίων όπως: σιδερογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κροτίδες, καπνογόνα κ.ά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (30) άτομα για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω οργανώσεις".

Σχόλια