opera_tou_zitianou_passatempo_20120727_01

«Η Όπερα του Ζητιάνου» του Τζον Γκεϊ παρουσιάζεται απόψε, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, στις 9:15 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από την ομάδα «Passatempo». >>>

Η σκηνοθεσία, η μετάφραση και η διασκευή είναι της Γλυκερίας Καλαϊτζή, η μουσική του Κώστα Βόμβολου, η χορογραφία της Ιωάννας Μήτσικα, τα σκηνικά της Ευαγγελίας Κιρκινέ, τα κοστούμια της Μαρίας Καραδελόγλου, ενώ υπεύθυνος της οργάνωσης παραγωγής είναι ο Γιάννης Γκουντάρας.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Ειρήνη Αμπουμόγλι, Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιόκοτος, Γιώργος Καραβασίλης, Ιωάννα Μήτσικα, Νικόλας Νικητάκης, Σοφία Σακελλαρίου και Μιχάλης Συριόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Η Όπερα του Ζητιάνου» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1728. Είναι μία μουσικοθεατρική σάτιρα, που αποτέλεσε πρότυπο για τη μεταγενέστερη «Όπερα της Πεντάρας» του Μπ. Μπρεχτ. Η παράσταση της θεατρικής ομάδας «Passatempo» επιχειρεί μία σύγχρονη προσέγγιση, συνδυάζοντας το είδος της λαϊκής όπερας με το θεατρικό παιχνίδι, την κωμωδία με το πάθος, τη φαντασία με την πραγματικότητα και την πρόζα με τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και το χορό.

Η θεατρική ομάδα «Passatempo»…
… δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2010 από καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη παραγωγή που παρουσίασαν ήταν οι «Τρεις Αδερφές» του Α. Τσέχοφ το 2011 και συνέχισαν με ένα σύγχρονο έργο, την «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ.

Τηλ. Θεάτρο Κήπου: 2310 271116