katidis ethniki neon 20120707_01Στους τέσσερις της Ευρώπης η Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου U-19! Κι αν περάσει τη Γαλλία ή την Αγγλία, πάει στον τελικό –και, να μου το θυμηθείτε, θα το σηκώσει. >>>

 

Τα λιονταράκια του Κώστα Τσάνα τα κατάφεραν και πάλι. Μόλις πριν μερικές ημέρες, με τη νίκη τους επί της Εσθονίας, εξασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ Νέων του 2013. Και σήμερα, έκαναν την υπέρβαση. Βρέθηκαν στους τέσσερις της Ευρώπης. Και κοιτάζουν πιο πάνω, στον τελικό.

Η εθνική μας ήταν καλύτερη. Προηγήθηκε στο 18 με γκολ του Γιαννιώτα. Και, παρά το ότι ισοφαρίστηκε ένα λεπτό αργότερα, από τον Αντρέ Γκόμεζ, έδειξε χαρακτήρα. Πήρε κεφάλι στο σκορ στο 42 με τον Κατίδη (στη φωτογραφία πανηγυρίζει στο μέσον) και αύξησε τη διαφορά στο 69, με τον ίδιο παίκτη. Είχε 5 τελικές στην εστία (6 οι Πορτογάλοι) κι είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ένα μαρτύριο για τους Πορτογάλους, που έβλεπαν, πλέον, τον αποκλεισμό μπροστά τους. Κατάφεραν να μειώσουν στο 96(!) με τον Το Ζε, αλλά… δεν υπήρχε άλλος χρόνος, όση καλή θέληση κι αν διέθετε ο Ελβετός διαιτητής Αλέν Μπιερί.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες (στο 37 αποβλήθηκε ο Μαρτίνς με απευθείας κόκκινη και στο 76 ο Μαυρίας με δεύτερη κίτρινη), ενδεικτικό του σκληρού αγώνα και του πάθους των παικτών.

Μεγάλη η επιτυχία της εθνικής μας, που έχει, πλέον, φτιάξει όνομα στην Ευρώπη. Χίλια μπράβο στον Κώστα Τσάνα και για τις επιλογές του και για το κοουτσάρισμα.