«Δεν υπάρχει περιθώριο να γίνουν περαιτέρω περικοπές», τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου. >>>

«Είμαστε στα όρια της κοινωνική έκρηξης. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ακόμη, όμως, κι αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει ενδεχομένως τις ειλικρινείς προθέσεις, σε μια Ελλάδα που βυθίζεται επί 2,5 χρόνια σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση και ύφεση δεν μπορείς να μιλάς για περαιτέρω φόρους και περικοπές μισθών».

Και τόνισε ότι:

«Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συναίνεση σε θέματα που εξυπηρετούν το γενικό συμφέρον και θα βοηθήσουν την ελληνική κοινωνία να ανασάνει. Στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ακούστηκε για άλλη μια φορά τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να βάλουμε τον τόπο στο δρόμο της ανάκαμψης και να αρθούν κάποιες κοινωνικές αδικίες με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να τη στηρίξουν όλα τα κόμματα.»