Τους στρατιώτες του φυλακίου της Νίκης, που βρίσκεται στα σύνορα της Φλώρινας με την πΓΔΜ, επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, και έδωσε την ευλογία του. Ο κ. Ιερώνυμος βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή, προκειμένου >>>
να τελέσει το βράδυ της Κυριακής την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση από τουρκικό ζυγό.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδεψε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Δακής, μαζί με τον μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.
«Οι Μακεδόνες φέτος, 100 χρόνια από την απελευθέρωση του τόπου, είμαστε πολύ περήφανοι για την ιστορική μας διαδρομή» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας και πρόσθεσε: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη, τη συνεργασία, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».
Μίλησε ακόμη για τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς και τους στόχους της περιφέρειας «να γίνονται δράσεις που θα έχουν θετικά αποτελέσματα με τους γείτονές μας, στο αύριο που ανατέλλει».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο Κυριακή το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών.