Για άλλη μία μάχη που θα δοθεί στα έδρανα της Βουλής με την κατάθεση προς ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων, προετοιμάζεται το γαλάζιο επιτελείο. Πρόθεση της ΝΔ να μπει στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης των καυτών θεμάτων που θα τεθούν από Σεπτέμβριο. >>>

 
Η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση καταψήφισης νομοσχεδίου δεν υπάρχει άλλη οδός από τη διαγραφή και σ’ αυτό το σημείο έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη αναφέρουν ότι «η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει συντονισμένα ώστε να μην εκφράζονται προσωπικές απόψεις αλλά να προέχει το εθνικό συμφέρον».

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «όλοι θα θέλαμε να γίνουμε αρεστοί στο εκλογικό σώμα και τους ψηφοφόρους μας εκδηλώνοντας προσωπικές αντιρρήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο η ζημιά που θα προκληθεί σε επικοινωνιακό επίπεδο δεν θα καλυφθεί από το τελικό «ναι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας».

Οι τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, το πνεύμα της πολιτικής είναι ήδη γνωστό, όπως και η απόφασή του για σκληρή εργασία με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.