Ο ελληνικός πολιτισμός και η συμβολή του στην παγκόσμια μουσική κοινότητα είναι το θέμα που θα απασχολήσει το 30ο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. >>>


Τίτλος του συνεδρίου είναι «Μουσική Παιδεία: Από τους αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις παγκόσμιες μουσικές κοινότητες», στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν η μουσική παιδεία και ο ρόλος της στην πορεία της ανθρωπότητας, τα μουσικά περιβάλλοντα και η μουσική διδασκαλία, η δόμηση και αποδόμηση των φιλοσοφιών για τη μουσική εκπαίδευση, η μουσική ψυχολογία και η φύση της μουσικής εμπειρίας.
Στο συνέδριο θα παραβρεθούν περισσότεροι από 1.500 επιστήμονες και σύνεδροι από 70 χώρες, καθώς και πάνω από 1.000 μουσικοί – μέλη των 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από 45 χώρες του κόσμου που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Τελείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ενωση για την Μουσική Εκπαίδευση.