Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι με τους ομολόγους του της ευρωζώνης συζήτησαν απόψε για την Ελλάδα και σκοπεύουν να εκδώσουν μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών. >>>

«Υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα και σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία έχει προετοιμαστεί και λέει πώς επιθυμούμε να προσεγγίσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα», επεσήμανε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς μετά την ανακοίνωση των πρώτων έξιτ πολ είχε σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συζητήσει για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας με οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

Υπάρχει «ένα περιθώριο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μνημονίου», εκτίμησε ο Ρέιντερς, ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει «λευκή επιταγή» στην Αθήνα.

«Πρέπει να σκεφτούμε μια αναπροσαρμογή δέκα ή δεκαπέντε ετών», είπε ο Βέλγος ΥΠΕΞ.

Πρόσθεσε ότι τάσσεται υπέρ του να επιτραπεί μια παράταση σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως επέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβεί στην περίπτωση της Ισπανίας.

«Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν», πρόσθεσε ο Ρέιντερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, προφανώς αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.