Σε συμφωνία για debate μεταξύ των Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα στις 11 Ιουνίου, όπως σας είχαμε ενημερώσει από την περασμένη Παρασκευή, κλείνουν τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. >>>Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί η συζήτηση να γίνει με τους όρους του 2009 και φαίνεται να μην ενοχλείται από το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μόνο ένα debate μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούν ότι η αναμέτρηση των δύο θα οφελήσει τον Α. Σαμαρά να θέσει ξεκάθαρα τα δικά του διλήμματα στους ψηφοφόρους.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου συμφωνεί στην πραγματοποίηση debate των δύο, προτείνει μια πιο ελεύθερη συζήτηση και προτείνει να γίνει και ένα δεύτερο debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να το θέτει ως προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή του debate των δύο αρχηγών. «Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε και επιμένουμε να γίνει με ένα τρόπο πιο ελεύθερο, που να μην είναι παράλληλοι μονόλογοι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες»», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλια, κατά την τελευταία συνάντηση και σε ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου του κας Γεννηματά έκανε λόγο για "φόβο των άλλων δύο αρχηγών να αντιμετωπίσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που κάνουν λόγο για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες, ζητούν επίσης ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το ΚΚΕ προτείνει α γίνει ένα ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν όλοι στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ.

H ΔΗΜΑΡ, επίσης, προτιμά «τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων» και χαρακτηρίζει «θεατρική παράσταση» την «τηλεμαχία για δύο» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ένα ντιμπέιτ μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο χωρίς τυφλές κομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς την καρικατούρα του διπολικού σκηνικού που κάποιοι επιχειρούν να στηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.