paidiki_xara_01Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες ανάπλασης και οι τεχνικές επεμβάσεις σε πέντε ακόμα παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας. >>>

Με το νέο έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 575.000 ευρώ και περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012 αποκτούν πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας οι παιδικές χαρές προκειμένου να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

Η σχετική σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπεγράφη στις 21 Μαΐου 2012 με τη συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου σε 365 ημέρες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις εργασίες ανάπλασης στις παιδικές χαρές με στόχο, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, να βελτιωθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή, αλλά και να αποκτήσουν ταυτότητα, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής, όπως η Αρχαία Αγορά ή το Επταπύργιο και επιπλέον να αποκτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι πέντε ακόμη παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται είναι οι:

α) Παιδική χαρά Ανατολικής Θράκης (4η Δημοτική Κοινότητα)
β) Παιδική χαρά Αρχαίας Αγοράς - Μαγεμένων (1η Δημοτική Κοινότητα)
γ) Παιδική χαρά Επταπυργίου (3η Δημοτική Κοινότητα)
δ) Παιδική χαρά Καλλιπόλεως – Καισαρείας (4η Δημοτική Κοινότητα)
ε) Παιδική χαρά Ραιδεστού - Κεραμέως (1η Δημοτική Κοινότητα)

Να σημειωθεί ότι όλες οι Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές οφείλουν να προσαρμόσουν τις Παιδικές τους Χαρές στις σχετικές διατάξεις προχωρώντας σε διαδικασία πιστοποίησής τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.