Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τόνισε οτι συμφωνησαν οτι η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση και οι διεργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στην αυριανή μέρα. >>>

«Η άριστη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή των 4 πολιτικών δυνάμεων, είπε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε οτι οι δημόσιες δηλώσεις Τσίπρα, είναι «απολύτως απογοητευτικές, πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές».

Και εξήγησε οτι «γιατί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση, αλλά αυτή η κυβέρνηση οφείλει να

εφαρμόσει πολιτικά τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες για αποτυχία της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «ανεύθυνη».

«Ο λαός στις χτεσινές εκλογές αποφάσισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη διατήρηση των κεκτημένων της δανειακής συμβασης και έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης που δυστυχώς δεν γινειται από όλους αντιληπτή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας στο συμπερασμα οτι «πρεπει να επιτευχθεί το μεγαλύτερο εύρος συνεργασίας το αργότερο ως αύριο το βράδυ».

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σοβαρότητας αξιοπιστίας και διαπραγματευτικής θέσης και πρέπει και σε αυτό να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμμισε: «Να μην καθυστερούμε. Ως αύριο το βράδυ να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς».

Τα αντίθετα αποτελέσματα είχε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο,με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει: " Ο κ. Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και επικαλείται παράλογα προσχήματα".

Κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για άσκηση πολιτικής που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και για σταδιακή απαγκίστρωση από όρους του μνημονίου, όπως η μείωση των κατωτάτων μισθών και η μετενέργεια, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος.

«Λευκή εξουσιοδότηση εμείς δεν δίνουμε σε κανέναν», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί.

Αναφερόμενος τέλος, στα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» όπως επανέλαβε, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «σύμπτωση και συναίνεση».

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, θα συνεχιστεί και αύριο.