"Κανένας από τους δύο δεν ήθελε το debate. Φοβόντουσαν την ανατροπή της τελευταίας στιγμής και αυτό δείχνει ότι είμαστε πολιτικά υπανάπτυκτοι". >>>

Αυτό δήλωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Κοκολάκου που αφορούσε το ακυρωθέν debate μεταξύ Ν. Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε μέσω skype  στο σεμιναριακό μάθημα - συζήτηση που έγινε την Τετάρτη 6-6-2012 στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ της Αθήνας με ταυτόχρονη μετάδοση στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο διευθυντής του Πρώτου Θέματος Αναστάσιος Καραμήτσος με θέμα την εξέλιξη και την προοπτική των Μ.Μ.Ε και της δημοσιογραφίας γενικότερα σήμερα.
Η συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο καταξιωμένων δημοσιογράφων και των σπουδαστών δημοσιογραφίας του Ι.Ε.Κ. ασχολήθηκε με πολιτικά θέματα:
"Ο δικομματισμός δεν έπεσε γιατί η νοοτροπία του υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας ακόμα",  τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου σε ερώτηση σπουδαστή για την πτώση του δικομματισμού. 
Για τα θέματα αγοράς εργασίας στη δημοσιογραφία, ο κ. Καραμήτσος τόνισε πως "η αγορά εργασίας είναι πιο δύσκολη σε σχέση με αυτή της δεκαετίας του ‘80 όχι όμως σε σχέση με των προηγούμενων δύο - τριών ετών".  
Όσον αφορά το μέλλον των ΜΜΕ, τόνισε: "Ο χώρος των Μ.Μ.Ε είναι αθάνατος.  Η ανάγκη της πληροφόρησης και της ενημέρωσης που έχει ο άνθρωπος θα υπάρχει πάντα".
Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος