Μια βδομάδα πίσω πάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης, με τη Σκόπελο και τη Σκιάθο. Το πλοίο «ΑΛΚΥΟΝH», που θα ξεκινούσε να πραγματοποιεί δρομολόγια τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, θα σαλπάρει, για πρώτη φορά, μάλλον τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 9 Ιουλίου! >>>

 

Το δρομολόγιο θα γίνεται  τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) προς τις Σποράδες. Παρ' όλα αυτά, η σύνδεση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.  Όπως δημοσιεύει ο Αγγελιοφόρος, το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, παρ' όλα αυτά δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα πλάνα.

«Υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, για την οριστικοποίηση του δρομολογίου θα γνωρίζουμε στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ευελπιστούμε ότι η σύνδεση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου» αναφέρουν παράγοντες της NEL LINES προσθέτοντας ότι και το δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο προς Σποράδες παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση, το οποίο ήταν να ξεκινήσει αύριο και τελικώς θα δρομολογηθεί στις 7 Ιουλίου.

Ανάστατοι και οι ναυτιλιακοί πράκτορες, που είχαν πουλήσει, ήδη, κάποια εισιτήρια για το “παρθενικό” ταξίδι. «Ηδη έχουμε βγάλει τα δρομολόγια και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι να πούμε στους πελάτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Αγγελιοφόρο» ο ναυτιλιακός πράκτορας Βλαδίμηρος Καραχαρίσης επισημαίνοντας τη μεγάλη πτώση που έχει υποστεί η εταιρία του σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Φέτος η κίνηση είναι πεσμένη κατά 60 – 70% με το αντίστοιχο περσινό διάστημα» τονίζει ο κ. Καραχαρίσης.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βορειοανατολικό Αιγαίο, το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS» θα συνδέει Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά, κάθε Κυριακή, στις 01.30 π.μ., ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Δευτέρα, στις 01.00 π.μ., με προορισμό Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά. Το ίδιο πλοίο θα πραγματοποιεί, από τις 5 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη, στις 14.00, δροµολόγια για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο.