Απογοητευτική παραμένει η εικόνα όσον αφορά στην κατασκευή του μετρό, του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. >>>


Το έργο, παρότι οι εργαζόμενοι γύρισαν στις θέσεις τους ύστερα από τις διαβεβαιώσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, συνεχίζει να υπολειτουργεί σύμφωνα με το aggelioforos.gr και ουσιαστικά παραμένει "βαλτωμένο", αφού έχουν συσσωρευτεί συμβατικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα.

Με ρυθμούς... χελώνας εκτελούνται οι όποιες εργασίες στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο οποίος θα αποτελεί το σταθμό - αφετηρία του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια, καθώς περιλαμβάνει τον επίσταθμο, στο ύψος του ναού των Αγίων Πάντων, το σημείο δηλαδή απ' όπου θα στρίβουν οι συρμοί του μετρό για να αλλάξουν κατεύθυνση. Το εργοτάξιο αυτό περιλαμβάνει επίσης το φρεάτιο απ' όπου βγαίνουν τα υλικά εκσκαφής που παράγουν οι δύο μετροπόντικες.

Σήμερα στον επίσταθμο δε δουλεύει κανείς, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα το τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να τελειώσει τις εργασίες του, ώστε στη συνέχεια το εργοτάξιο να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά της Μοναστηρίου. Σε αυτόν καθαυτόν το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό πρέπει να εκτελέσει εργασίες το τεχνικό τμήμα, ώστε στη συνέχεια να κατασκευαστούν οι προσβάσεις.