tsapanidou_06

H δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου που υπερψηφίστηκε στην κατηγορία “Τηλεοπτική προσωπικότητα της χρονιάς” από τους αναγνώστες του περιοδικού Life and style για τις Γυναίκες της χρονιάς 2011, μίλησε για τη σημασία που... >>>

έχει το βραβείο γι΄αυτήν, τα πρότυπά της αλλά για την πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης...

"Είναι εξαιρετική τιμή. Το βραβείο με εφοδίασε με δύναμη. Είναι ζητούμενο να γίνεται αποδεκτή η δουλειά σου. Όταν μάλιστα, ο κόσμος την αγκαλιάζει σε τέτοιο βαθμό, εκείνον της επιβράβευσης, αποκτά μεγαλύτερη αξία και με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη. Ευχαριστώ από καρδιάς», λέει στο περιοδικό Life and style η Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια των τηλεθεατών με την ενημερωτική της εκπομπή “Σκάι τώρα”, εξηγεί πως δεν είχε την ανάγκη της επιβεβαίωσης: «Ποτέ δεν είχα στόχο το βραβείο. Πάντοτε, προσπαθούσα να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη τη δουλειά μου. Το βραβείο αυτό όμως είναι μια ευχάριστη έκπληξη».

Στην ερώτηση ποιες γυναίκες έχουν λειτουργήσει ως πρότυπα στη ζωή της, απαντάει: «Πάρα πολλές. Από ιστορικά πρόσωπα και πρόσωπα της Τέχνης, μέχρι αφανείς ηρωίδες που έχουν καταφέρει να παλέψουν με αξιοπρέπεια έχοντας το κεφάλι ψηλά. Η μαμά μου ήταν το πρότυπο μου, επίσης, η οποία παρόλο που έχει περάσει τόσο δύσκολα, δεν την έχω δει ποτέ να χάνει το χαμόγελό της και την αισιοδοξίας της. Προσπαθώ να μαθαίνω από τους δυνατούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσει να λειτουργώ σαν σφουγγάρι, “κλέβοντας” κομμάτια από δυνατές προσωπικότητες».

Τέλος, λέει ξεκάθαρα τη γνώμη της, αν θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα “πόδια” της: «Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει αν η χώρα έχει σωτηρία; Αν ναι, ας έρθει να το πει και σε εμάς! Αγχώνομαι πάρα πολύ και απογοητεύομαι με τον τρόπο που κάποιοι χειρίζονται τις καταστάσεις. Από την άλλη, είμαι έξω από το χορό και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον παρακολουθώ. Δε μπορεί να σε αφήσει αμέτοχο όλο αυτό που περνάμε.

Η απόγνωση που βλέπεις στα πρόσωπα που, μέχρι χθες, είχαν μια στρωτή ζωή και την είδαν, από την μια μέρα στην άλλη να τινάζεται στον αέρα, σίγουρα δε σε αφήνει ανεπηρέαστο. Αναρωτιέσαι αν ο επόμενος θα είσαι εσύ…»


από το http://vipnews.gr