Αίθριος θα είναι ο καιρός καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλη τη χώρα, με μοναδική εξαίρεση περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Κρήτης όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. >>>

Η θερμοκρασία στις περισσότερες θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς στα Ηπειρωτικά, με εξαίρεση την Δυτική Πελοπόννησο όπου θα φτάσει τοπικά στους 37.

Επίσης αρκετή ζέστη θα κάνει στο ΝΑ Αιγαίο με τον υδράργυρο στη Ρόδο στους 37 βαθμούς αλλά και στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 40 βαθμούς αντίστοιχα. Η διαύγεια και η ορατότητα θα είναι πολύ καλή και στα Ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά λόγω των Βοριάδων, όπου θα πνέουν στο Ιόνιο με ένταση 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά 8 και με στιγμιαίες ριπές των ανέμων που θα αγγίζουν πολύ τοπικά τα 9 μποφόρ. 

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί την Κυριακή στην Αττική με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 19 και 33 βαθμών κελσίου. Ο Βοριάς θα πνέει πολύ ισχυρός όχι μόνο στις γύρω θάλασσες αλλά ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο. Έτσι στον Σαρωνικό η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 μποφόρ, στον Κορινθιακό τα 8 και στον Νότιο Ευβοϊκό τοπικά στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντ'όρο ακόμη και τα 9 μποφόρ αντίσοιχα.

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί την Κυριακή και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία στον νομό θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί και ασθενείς με ένταση 2-4 μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Χαλκιδικής το ΒΑ ρεύμα θα πνέει ιδιαιτέρως ενισχυμένο με ένταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 5 έως 7 μποφόρ αντίστοιχα.