Ieronimos_Papageorgiou_20120627_01Για τη 12ετή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο τίμησε τους αδελφούς Νίκο και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, απονέμοντας Μετάλλιο Πρώτης Τάξεως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. >>>

Οι αδελφοί Παπαγεωργίου, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί σύγχρονοι εθνικοί ευεργέτες, συνεχίζουν την προσφορά τους με την «Εστία Παπαγεωργίου», η οποία θα είναι μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Η προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου δεν σταματά με τη δημιουργία της Εστίας αλλά θα συνεχιστεί με την δημιουργία μίας μονάδας χρονίως πασχόντων στο Φίλυρο, ενώ οι σύγχρονοι ευεργέτες μεριμνώντας και για τα παιδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης φρόντισαν να τους προσφέρουν από τις 6 Ιουλίου διακοπές σε κατασκηνώσεις στο Ποσείδι.

Η προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου στο κοινωνικό σύνολο είχε ξεκινήσει με τη δημιουργία Γυμνασίου και Λυκείου στη Σιάτιστα, την οικοδόμηση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου στη Φρανκφούρτη και τη δημιουργία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη για την οποία πρόσφεραν το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός του Νίκος Βαχαβιόλος, είναι από τα πιο λειτουργικά νοσοκομεία της χώρας και στη διάρκεια του 2011 δέχτηκε στα εξωτερικά ιατρεία 483.000 ασθενείς, άλλους 98.635 στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, καταγράφηκαν 222.623 ημέρες νοσηλείας και είχε ποσοστό πληρότητας 90%. «Στόχος για το 2012 είναι να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Βαχαβιόλος.

Ieronimos_Papageorgiou_20120627_02“Χαροποιό γεγονός σε μέρες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα”, χαρακτήρισε την προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου ο υπουργός Μακεδονίας –Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας εξήρε το έργο των δύο αδελφών τονίζοντας ότι με σεμνότητα και ταπείνωση δείχνουν δρόμους διαφυγής από την κρίση.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του επισήμανε ότι οι περιφρονημένοι και οι άνεργοι που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους είναι αυτοί που μπορούν να περιγράψουν καλύτερα το πόσο έχει ευτελιστεί στις μέρες μας το πρόσωπο του ανθρώπου.«Ο άλλος δεν είναι η κόλαση μας, όπως έλεγε ένας φιλόσοφος, είναι η χαρά και ο παράδεισός μας» είπε ο αρχιεπίσκοπος τονίζοντας πως στις μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε οι άνθρωποι πρέπει να στηρίζουν πιο πολύ ο ένας τον άλλο.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν ο μόνος από τους δύο αδελφούς που παρέστη στην εκδήλωση, επισήμανε ότι σε ένα χρόνο θα έχει τελειώσει το έργο της «Εστίας Παπαγεωργίου» στην Εύοσμο και κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τη θεμελιώσει ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια η μελέτη για τη δημιουργία μονάδας χρονίως πασχόντων στο Φίλυρο.