dimarxeio_evosmou_01Για να διαμαρτυρηθούν, για την μεταφορά της Πολεοδομίας Ευόσμου σε κτίριο στο Κορδελιό, πήγαν στο δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, επαγγελματίες της περιοχής και εκεί, όπως καταγγέλλουν, άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να τους συμβουλεύει να… κλείσουν τα μαγαζιά τους! >>>

 

“Σε συζήτηση που επιδιώξαμε με τον δήμαρχο, παραβρέθηκε και ο δηλωθείς ως οικονομολόγος, αντιδήμαρχος Ανανιάδης, που στις διαμαρτυρίες μας δεν αισχύνθηκε να μας πει ότι δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριόμαστε, αφού αυτός, ίσα-ίσα, συνιστά στους πελάτες του να κλείσουν τα μαγαζιά τους λόγω κρίσης… Αν, όμως, οι κ.κ. δήμαρχος και αντιδήμαρχος είτε εξ ιδεολογίας, είτε λόγω τοπικιστικής διάθεσης, επιθυμούν να κλείσουν συνολικά το μαγαζί Ελλάς (γιατί έτσι δείχνουν να το βλέπουν) εμείς δεν υποχρεούμεθα να περιμένουμε τον αργό μας θάνατο, ούτε και μπορούμε να δούμε διαφορετικά τις προθέσεις τους για την όποια μεταφρά της νυν πολεοδομίας δυτικής Θεσσαλονίκης, παρά σαν προφάσεις εν αμαρτίαις”, αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους οι Επαγγελματίες του Ευόσμου.

Οι καταστηματάρχες πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά της Πολεοδομίας. Υποστηρίζουν ότι, στο νέο κτίριο όπου σκοπεύει να μεταφέρει την υπηρεσία η διοίκηση του δήμου, δεν υπάρχει επαρκής χώρος (“άρα θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας για τον δήμο, αφού πιθανόν θα χρειαστεί να ενοικιασθούν κι άλλοι χώροι”, λένε), δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, αλλά πάρκινγκ επί πληρωμή, κάτι που έχει οδηγήσει τους μηχανικούς σε έγγραφες διαμαρτυρίες. Υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι η υπηρεσία λειτουργούσε επί 22 έτη χωρίς πρόβλημα και καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος θέλει τη μεταφορά “στην πρωταρχική έδρα κοινωνικών διασυνδέσεών του”.