«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της σε συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως. >>>

 

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία»

Τόνισε ότι «άλλο πράγμα είναι να αποφασίσει ο λαός εθελοντικά να φύγει και να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και άλλο να τον διώξουν κλοτσηδόν και να τον κρατούν στο χέρι με δάνεια, εξαγορές επιχειρήσεων, με υποθήκευση του πλούτου της χώρας». Υπογράμμισε, δε, ότι «η πραγματική νίκη και απελευθέρωση του λαού συνίσταται στην οριστική απαλλαγή από τον ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ με ένα ισχυρό ταξικό κίνημα παντού» καλώντας ταυτόχρονα σε ακύρωση των σχεδίων «των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν, ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ».

«Το ζήτημα της διαγραφής του χρέους δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα για ρύθμιση του χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον διαχωρισμό του σε επαχθές και μη επαχθές, καθώς οι καπιταλιστές τον πρόλαβαν με το κούρεμα 21% αρχικά και μετά σε ποσοστό 50%, δένοντας ταυτόχρονα το λαό με νέο δάνειο και δεσμεύσεις ως το 2042» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «ακόμα και αν διαγράψουν το 100% του χρέους, η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα ακολουθήσει θα φέρει νέα χρέη».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν πρέπει να του έχετε εμπιστοσύνη όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες». «Το σύνθημα «απόψε πεθαίνει η δεξιά» του 1981 έχει αντικατασταθεί από το συριζαίικο σύνθημα «πέθανε ο δικομματισμός, ήλθε η ώρα της αριστεράς», είπε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την πιθανή έλευσή του στην κυβέρνηση ως ειρηνική επανάσταση, κάνοντας πως δεν βλέπει την κρίση και τις αβέβαιες, αντικειμενικά εξελίξεις και πρόσθεσε:

Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος του ΣΕΒ «δήλωσε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλη γλώσσα μιλάει στο λαό, με άλλη γλώσσα μιλά με τους πρεσβευτές των χωρών του G 20».

Επίσης επέκρινε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για «εξαιρετικά αλαζονικό ύφος με το οποίο έφθασε να παραλληλίσει το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν την Ελλάδα, με τον ενδεχόμενο σχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα και δεν πρόκειται να απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεινά της κρίσης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης με λιτότητα και ανεργία».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πολιτική ρευστότητα θα δυναμώσει και κάλεσε τον λαό να ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις». «Όλα τα κόμματα, από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεσμευμένα απέναντι στην ΕΕ και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την ακύρωση του Μνημονίου και μιλά πλέον για νομική καταγγελία, αποδέχεται το χρέος και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «πάση θυσία» η χώρα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και το ευρώ».

Αναφερόμενη στην επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ «να έχει επιλεγεί λόγω της στρατηγικής του ως εναλλακτική λύση στην κυβερνητική διαχείριση, όπως προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να στηρίξει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να εξαπατηθεί ο εργαζόμενος λαός για μια ακόμη φορά».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ είναι μόνο ψηφοθηρική αφού υπάρχουν ουσιαστικές προγραμματικές διαφορές που αφορούν και το παρόν και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα που καλεί δήθεν για συνεργασία, στελέχη του διαδίδουν δεξιά και αριστερά ψέματα και φήμες για το ΚΚΕ, για τη γραμμή του, την πολιτική του.»

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «θα είμαστε αντιπολίτευση όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι να γίνει ο λαός πραγματικός πρωταγωνιστής και να κατακτήσει την δική του εξουσία, ενώ στην εργατική λαϊκή διακυβέρνηση θα είμαστε η καρδιά, γιατί αυτή η διακυβέρνηση θα ανατρέψει τον υπέρτατο νόμο που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στη βουλή, το νόμο του κέρδους».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το σύνθημα ‘να πληρώσει η πλουτοκρατία' πρέπει να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ουσία και δυναμική καθώς ότι «από τον μόχθο του λαού πληρώθηκαν την τελευταία 10ετία της ανάπτυξης 150 δισεκ. ευρώ μόνο για τόκους χρέους και από αυτόν τον μόχθο σχηματίσθηκε ο πακτωλός των 600 δισεκ. ευρώ της περιόδου 2003-2009».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland», είπε ότι «τα πράγματα μπερδεύονται», χαρακτήρισε το συμβάν «παράξενο δύο ημέρες πριν τις εκλογές» και τόνισε ότι «υπάρχουν κύκλοι του κεφαλαίου που θέλουν για δικούς τους λόγους την Ελλάδα εκτός ΕΕ».