Στη σημερινή επίθεση σε πρωινή εκπομπή του ANT1 του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου αναφέρονται οι ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ. >>>Σε εκτενές δημοσίευμα το BBC, με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρει ακόμα πως η Χρυσή Αυγή έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα καταγγελίες για ρατσισμό και βίαιες επιθέσεις κατά των μεταναστών της χώρας, με τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, να αρνείται το χαρακτηρισμό νεοναζί.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αναφέρεται στο σημερινό επεισόδιο και μεταφέρει τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων, σημειώνοντας πως ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά των δύο πολιτικών.

Αναφέρεται ακόμα στη δίκη του υποψηφίου βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή, η οποία εκκρεμεί από το 2007, κατηγορούμενος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε επίθεση κατά φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
 
Το άρθρο της Le Monde σχολιάζει ακόμα ότι «αυτό το ημιπαράνομο πρώην γκρουπούσκουλο κατάφερε να ευημερήσει πάνω στην οργή ενός μέρους του ελληνικού πληθυσμού λόγω των μέτρων λιτότητας, μέσα από δράσεις αστυνόμευσης και κοινωνικές στις πιο φτωχές γειτονιές της Αθήνας, εν τη απουσία της αντίδρασης των αρχών απέναντι στις εμφανώς βίαιες μεθόδους τους».

Μεταφέρει, τέλος, εκτιμήσεις ενός πολιτικού αναλυτή, ο οποίος δηλώνει στη Le Monde ότι έστω και αν η Χρυσή Αυγή μπει εκ νέου στη Βουλή μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, κερδίζοντας ψήφους με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά των ξένων, η αδυναμία του θα φανεί από το βήμα της Βουλής ή στη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεων».

Στο επεισόδιο αναφέρονται και οι γαλλικές εφημερίδες Liberation και Le Figaro.