Την Τρίτη, ηλιοφάνεια θα καλύπτει όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Θράκη, όπου θα αναπτυχθούν νέφη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. >>>


Ασθενείς τοπικές βροχές δεν αποκλείονται προς το τέλος της ημέρας στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία. Οι άνεμοι, που έχουν εξασθενήσει στα πελάγη, δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο, από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει υψηλές τιμές, πριν αρχίσει να παρουσιάζει πτώση την Τετάρτη. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 17 έως 35°C.

Κεντρικά: 22 έως 38°C.

Δυτικά: 22 έως 34°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 23 έως 35°C.

Κρήτη: 22 έως 38°C.

Κυκλάδες: 22 έως 34°C.

Πελοπόννησος: 22 έως 38°C.

Στην Αττική η μέρα θα είναι ηλιόλουστη, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει και πάλι από τους 24 βαθμούς το πρωί στους 37, ίσως και 38 βαθμούς, το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ και, πρόσκαιρα, μέχρι τα 5 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν φτάνοντας, τοπικά, τα 5 μποφόρ.