Τους διευθυντές των ξένων αρχαιολογικών σχολών και ινστιτούτων στην Αθήνα, προσκάλεσε σε μια συνάντηση γνωριμίας χθες το απόγευμα στο γραφείο της, στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η υπηρεσιακή υπουργός Τατιάνα Καραπαναγιώτη. >>>
Οι διευθυντές των σχολών, εξέφρασαν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ την αγάπη τους για την Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι ζουν στην Αθήνα και περνούν μεγάλα διαστήματα στους τόπους που αποτελούν πεδία των ερευνών τους, και μετέφεραν εμπειρίες και εντυπώσεις που ανταλλάσουν καθημερινά με ξένους επισκέπτες.
Όπως επεσήμαναν, το αρνητικό κλίμα, που είχαν δημιουργήσει δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες, έχει μερικώς ανατραπεί, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες από τις χώρες τους ζητούν στοιχεία και πληροφορίες για τα ελληνικά νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, τους ευχαρίστησε για τα φιλελληνικά τους αισθήματα και για το σημαντικό έργο που επιτελούν διδάσκοντας και αναδεικνύοντας την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της και ζήτησε τη στήριξή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Ελλάδος στις χώρες τους.
Τέλος, η υπουργός ενημερώθηκε για το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο που επιτελούν οι Σχολές και τα Ινστιτούτα στην ελληνική επικράτεια.