Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ανακοίνωσε την απόφασή τους να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής, γιατί δεν θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. >>>

«Συμφωνήσαμε ότι αμέσως μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού θα μεταβούμε μαζί στις Βρυξέλλες, σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, προκειμένου να διαπραγματευτούμε και προφανώς να διεκδικήσουμε όλα εκείνα τα οποία αντιστοιχούν στην εφαρμογή και στην υλοποίηση των όσων έχουμε συμφωνήσει στο επίπεδο της προγραμματικής συμφωνίας, της προγραμματικής σύγκλισης» δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα για τον κ. Ράπανο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένη την αποκατάσταση της υγείας του υπουργού Οικονομικών και του έδωσε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

«Όλα τα άλλα δεν αποτέλεσαν θέμα συζήτησης, ούτε με τον κ. Βενιζέλο, ούτε με τον κ. πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Στη συζήτηση που είχαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, μετείχε και ο πρωθυπουργός σε ανοικτή ακρόαση και μίλησαν για την ανάγκη εποπτείας του κυβερνητικού έργου για την επιτυχία του προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.