Οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία του Κολοράντο συνεχίζουν το εφιαλτικό τους έργο μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, καταστρέφοντας περιουσίες και σήμερα όπως ανακοινώθηκε στοιχίζοντας την ζωή και σε έναν άνθρωπο. >>>


Σύμφωνα με τις αρχές μέσο σε ένα σπίτι που βρέθηκε στην πορεία της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε νεκρός ένας άνθρωπος που δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες και η αστυνομία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν δυο ακόμα ενήλικους που αγνοούνται στο Ουάλντο Κάνιον με τις ελπίδες όλων, οι δυο κάτοικοι της περιοχής να κατάφεραν να ξεφύγουν από την φωτιά και να αναζήτησαν καταφύγιο σε ασφαλή τοποθεσία.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας, το Κολοράντο Σπρίνγκς θυμίζει πόλη φάντασμα καθώς 32.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν όταν οι φλόγες έφτασαν στην πόλη. Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες που δίνουν μια άνιση μάχη με τα πυρήνα μέτωπα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις πυρκαγιές.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σήμερα σε "κατάσταση μεγάλης καταστροφής" την πολιτεία του Κολοράντο εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει περίπου 350 σπίτια και θα μεταβεί μέσα στην ημέρα στο Κολοράντο για να εκτιμήσει τις ζημιές.