4F2AM2STILIΜε κεντρικό μήνυμα «Εξοικονόμησε ενέργεια. Προστάτεψε το περιβάλλον. Ενεργοποιήσου» πραγματοποιήθηκε σήμερα και θα επαναληφθεί αύριο από τις 11:00 έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με το WWF Ελλάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. >>>

 

Στον πεζόδρομο δίπλα από το Λευκό Πύργο στήθηκε μια κατασκευή με δύο ποδήλατα και δύο σειρές από λαμπτήρες, μία με συμβατικούς και μία με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Σκοπός της ενέργειας ήταν να δείξει στον κόσμο πόση ενέργεια εξοικονομείται με τις «κόντρες» μεταξύ των ποδηλατών στην προσπάθειά τους να ανάψουν τους λαμπτήρες. Το αποτέλεσμα ήταν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας να ανάβουν με ευκολία και η έντασή τους να παραμένει για ώρα ενώ χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας για το άναμμα των συμβατικών.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν επώνυμοι από το χώρο του αθλητισμού και της τηλεόρασης (Τασούλα Κελεσίδου, Γρηγόρης Βερροιώτης, Σάββας Ηλιάδης, Δημήτρης Βεργίνης, Νίκος Χατζηβρέττας, ο Αλέξης Κωστάλας και Κώστας Γιαννακόπουλος).

Η ΙΚΕΑ ενισχύοντας τις δράσεις του WWF Ελλάς προσέφερε 0,40€ με κάθε αγορά λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, από 05 έως 09/06.