Με 150 διαλέξεις και 220 ανακοινώσεις, από επιστήμονες που καταφθάνουν από 35 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Συνέδριο Διατατικής Ιστογένεσης και Οστικής Ανακατασκευής, στο ξενοδοχείο Hyatt, από σήμερα 6 ως και τις 9 Ιουνίου. >>>


Με τις μεθόδους της  Διατατικής Ιστογένεσης  είναι δυνατή, η αύξηση του αναστήματος, η αντιμετώπιση ασθενών που υποφέρουν από ανισοσκελία και η αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων με την οποία είναι δυνατή η διάσωση μελών μετά από σοβαρούς τραυματισμούς όπως και η ριζική αντιμετώπιση οστικών λοιμώξεων, νεκρώσεων και νεοπλασμάτων των οστών.

Αυτό συμβαίνει με την απομάκρυνση του «παθολογικού» οστού και την επιμήκυνση του υγιούς μέρους. Έτσι, αποφεύγεται από τη μία, το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού και από την άλλη γίνεται πλήρης αποκατάσταση για τον ασθενή.  Με τις μεθόδους αυτές είναι δυνατή η διόρθωση συγγενών οστικών παραμορφώσεων, ή παραμορφώσεων που προέρχονται από τραυματισμό.

Για τις δυνατότητες αλλά και τις εφαρμογές αυτών των μεθόδων, διοργανώνεται το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατατικής Ιστογένεσης και Οστικής Ανακατασκευής,  γνωστό στον Ιατρικό κόσμο ως ASAMI International & BR Association  6 με 9 Ιουνίου 2012, στο ξενοδοχείο HYATT στην Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη στον κόσμο. Η Ελλάδα  διεκδίκησε και πήρε την εντολή διοργάνωσης του συνεδρίου αυτού πριν από 4 χρόνια στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Στο συνέδριο αυτό θα δοθούν περισσότερες από 150 διαλέξεις και θα γίνουν περισσότερες από 220 ανακοινώσεις από επιστήμονες προερχόμενους από35 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Πολωνία,  η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κορέα,  η Ινδία, η Κίνα, η Αίγυπτος και άλλες.

Σημαντική θα είναι και η εκπροσώπηση της χώρας μας με τη συμμετοχή Ελλήνων Ορθοπεδικών που ερευνούν εδώ και χρόνια το αντικείμενο αυτό, έχοντας οδηγήσει επιστημονικά τη χώρα μας σε αντίστοιχο επίπεδο με Ορθοπεδικούς των χωρών που προαναφέρθηκαν.