Χιλιάδες ήταν αυτοί που παρακολούθησαν το 2ο Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Παύλου Μελά, η τελετή λήξης του οποίου έγινε την Τετάρτη 20 Ιουνίου. >>>

Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, πολιτιστικοί και πολιτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης χειροκρότησαν ακόμη μία χρονιά το εγχείρημα.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις για το περιβάλλον, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, όλα δημιουργίες των μαθητών των σχολείων του δήμου Παύλου Μελά.
Συνολικά, συμμετείχαν περίπου 40 σχολεία με 60 σχεδόν εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις αθροιστικά περιλάμβαναν 4 ταινίες-ντοκιμαντέρ μαθητών, 20 θεατρικές παραστάσεις, 2 μουσικές εκδηλώσεις, 17 χορευτικές ομάδες, 10 εικαστικές εκθέσεις και 5 πολιτιστικές-περιβαλλοντικές δράσεις.


«Το περσινό φεστιβάλ Παιδείας, το 1ο του ενιαίου δήμου Παύλου Μελά, ήταν για εμάς ένα στοίχημα, μία επένδυση για το μέλλον», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Θεωρήσαμε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός ότι θα ήταν ικανό να παίξει ενωτικό και αλληλέγγυο ρόλο μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων. Νομίζω ότι κερδίσαμε το στοίχημα. Πιστεύουμε και επενδύουμε στον πολιτισμό, στα σχολειά μας, στους νέους ανθρώπους και στους δασκάλους τους που δημιουργούν με έμπνευση, όραμα και μεγαλείο. Για αυτά τα παιδιά πασχίζουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες μάθησης και να εξοπλίσουμε τα σχολεία του. Και φαίνεται ότι αυτή τη μάχη την κερδίζουμε. Ήδη έχουν ενταχθεί 4 νέα σχολεία στο ΕΣΠΑ και σταδιακά λύνεται το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στην Πολίχνη, ενώ εξοπλίζουμε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα τμήματα ένταξης των σχολείων μας».