Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 24χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε 43χρονο Αλβανό, στη συμβολή των οδών Σπύρου Πααπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου στην Παιανία, μετά από τρεις απόπειρες ληστειών σε σπίτια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα. >>>
Παράλληλα, κρατείται και ανακρίνεται 46χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν μαζί με τον 43χρονο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και αν έχει σχέση και με τις τρεις επιθέσεις, που σκόρπισαν τον πανικό σε ολόκληρη τη γειτονιά και είχαν την παραπάνω δραματική κατάληξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα αιματηρά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής: Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην Παιανία, παραβιάζοντας το παράθυρο της τουαλέτας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Σε μικρή απόσταση από το πρώτο σπίτι παραβίασαν την κύρια είσοδο άλλου σπιτιού, όπου μένουν ένα ζευγάρι και τα δυο τους παιδιά, 23 και 24 ετών. Χτύπησε, όμως, ο συναγερμός και ξύπνησε η γυναίκα την οποία οι εισβολείς την απείλησαν με μαχαίρι και την διέταξαν να τον απενεργοποιήσει. Την ίδια ώρα, ξύπνησαν και οι άνδρες της οικογένειας και τα δύο αδέλφια όρμησαν στους δύο ληστές, συνεπλάκησαν μαζί τους, αλλά αυτοί πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή προς τον λόφο που είναι πάνω από τα σπίτια. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί, μαζί με κατοίκους ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν τους δράστες. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αλλά εν τω μεταξύ όλη η γειτονιά είχε βγει στους δρόμους και αρκετοί είχαν πάρει τα όπλα.
 
Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, ένας κάτοικος της περιοχής άκουσε τα σκυλιά του γείτονα του και βγαίνοντας έξω με μια καραμπίνα, είδε -όπως είπε- δύο σκιές να προσπαθούν να πηδήξουν το μαντρότοιχο του απέναντι σπιτιού. Ο πολίτης που κρατούσε το κυνηγετικό του όπλο, πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, τρέχοντας προς το σπίτι που είχε γίνει το προηγούμενο επεισόδιο. Μια γυναίκα τους είδε και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Όλοι οι γείτονες πετάχτηκαν στο δρόμο να τους εγκλωβίσουν και ο ένας στάθηκε ακίνητος και παραδόθηκε αργότερα στην αστυνομία. Πρόκειται για τον 46χρονο Αλβανό που κρατείται. Ο 43χρονος, όμως, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά ο 24χρονος Έλληνας τον καταδίωξε και σε μικρή απόσταση τον πυροβόλησε με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 24χρονος αμέσως μετά παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση.