ethelontes_pirosbestes_seix_soy_01Πανέτοιμες δηλώνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Σχεδόν ανεπηρέαστες από την οικονομική κρίση και φέτος θα έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων. >>>

Στη μάχη της προστασίας και της κατάσβεσης θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά ένα ειδικό πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών που θα εδρεύει στο θερινό πυροσβεστικό κλιμάκιο του Κεδρινού Λόφου. Στις υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος για τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας έχει τεθεί και το λεωφορείο διαχείρισης κρίσεων.

Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο

Χαλκιδική, Όλυμπος, Πολύγυρος και Σειχ σου είναι οι περιοχές από τις οποίες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθενται να πάρουν τα μάτια τους, από πάνω τους, καθώς θεωρούνται ως υπ αριθμόν ένα επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς και αυτό το καλοκαίρι. Στην συνάντηση συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης και διοικητικού επιχειρησιακού προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος ο Γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλης Τουλίκας ενημέρωσε για την ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ήδη άρχισε.

5F2AM2STILI

Ειδική παρουσίαση έγινε για το λεωφορείο διαχείρισης κρίσεων το οποίο έχει στη διάθεση της η Θεσσαλονίκη και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για λογαριασμό όλης της Βόρειας Ελλάδας. Επιστρατεύεται σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών και χημικών καταστροφών. Είναι εξοπλισμένο με ασυρμάτους πυροσβεστικής αστυνομίας ΕΚΑΒ και λιμενικού και έχει τη δυνατότητα ανεύρεσης πληροφοριών που αφορούν σε ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου και μετεωρολογικές προβλέψεις . Είναι επανδρωμένο με έξι πυροσβέστες και διαθέτει χώρο συνεδριάσεων.

Ένα πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων θα ενισχύσει φέτος για πρώτη φορά το έργο της επέμβασης και προστασίας της πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη κατά του θερινούς μήνες. Πρόκειται για πολίτες εθελοντές που θα υποβληθούν σε εξάμηνη εκπαίδευση και η έδρα τους θα είναι στο θερινό πυροσβεστικό κλιμάκιο του Κεδρινού Λόφου.