Έπαιξε για 36' λεπτά και ισοπέδωσε τη Γερμανία. Η Ιταλία προκρίθηκε θριαμβευτικά στον τελικό του Euro 2012, ισοπεδώνοντας τα όνειρα των Γερμανών για τίτλο. >>>

Με έναν εκπληκτικό Μάριο Μπαλοτέλι, η Σκουάντρα Ατζούρα επικράτησε 2-1 των "Πάντσερ" και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (21.45) κόντρα στην Ισπανία.

Μπορεί να έφταιγε η Μέρκελ, που αυτή τη φορά δεν ήταν παρούσα, μπορεί η παράδοση που θέλει τους Γερμανούς να μην έχουν νικήσει ποτέ την Ιταλία σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης (5 αγώνες Μουντιάλ και 2 Euro).

Εξάλλου, η Γερμανία έχει να κερδίσει την Ιταλία 17 ολόκληρα χρόνια, από έναν αγώνα που είχε γίνει στην Ζυρίχη στις 21 Ιουνίου του 1995. Τα γκολ οι Χέλμερ και Μαλντίνι (αυτ.).

Η Ιταλία παρέμεινε αήττητη σε 15 αγώνες (εκτός φιλικών) με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο και έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 10 από αυτούς.

Με την παράδοση λοιπόν στο πλευρό της, καθώς η Ιταλία επικράτησε της Γερμανίας και στον ημιτελικό του Mundial του 2006, αλλά και με τον Μάριο Μπαλοτέλι σε τρελά κέφια, ο δεύτερος ημιτελικός εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο και με έναν μόνο πρωταγωνιστή. 

Οι Γερμανοί μπήκαν στο παιχνίδι δυναμικά, με τον Πίρλο στο 5' να κόβει πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Χούμελς μετά από κόρνερ και τον Μπουφόν να μπλοκάρει. Στο 12' νέα σπουδαία φάση για την Γερμανία, με τον Κεντίρα να ανοίγει ωραία στον Μπόατενγκ στα δεξιά και τον Μπαρτσάλι να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Στο 13' ο Μπουφόν απέκρουσε σουτ του Κρόος και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ο μονόλογος της Νάσιοναλμανσαφτ.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 20'.

Ο Πίρλο έκανε μακρινή πάσα, ο Κασάνο έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό για τον Μπαλοτέλι, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά από κοντά κάρφωσε τον Νόιερ. Το 2-0 στο 36' και πάλι με τον εκπληκτικό "Σούπερ Μάριο".

Εκπληκτική μακρινή πάσα του Μοντολίβο για τον Μπαλοτέλι ο οποίος τελείωσε τη φάση με βολέ στο παραθυράκι του Νόιερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί προσπάθησαν να διεκδικήσουν τις όποιες ευκαιρίες τους για πρόκριση.

Στο 49' μεγάλη ευκαιρία για την Γερμανία, όταν ο Λαμ μόνος σχεδόν από το πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 62' οι Γερμανοί είχαν δοκάρι. Μετά από φάουλ του Ρόις ο Μπουφόν βρήκε τη μπάλα που χτύπησε και στο οριζόντιο και κατέληξε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία για την Ιταλία στο 75'. Ο Μαρκίζιο από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δίπλα του περίμενε μόνος του ο Μότα.

Τα δέοντα που του αναλογούσαν διεκδίκησε ο Μεσούτ Οζίλ, ευστοχώντας σε πέναλτι στο 90' και μειώνοντας σε 2-1.

Δεν της πάνε τα ημιτελικά της Γερμανίας κόντρα στην Ιταλία. Δεν τα κατάφερε σε Μουντιάλ ούτε το 1970 ούτε το 2006.

Ο πολυαναμενόμενος τελικός που ονειρεύονταν κάποιοι ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία δεν θα συμβεί προς το παρόν γιατί ο Μπαλοτέλι είχε άλλα σχέδια.